Museum en lezing: van Indië tot nu

In by nlit@sietareu.org

Kaart niet beschikbaar
19 september 2019   15:00 - 20:00

De culturele en historische erfenis van het voormalige Nederlands-Indië is springlevend en de laatste tijd volop in de belangstelling. Mede door initiatieven van de 3de en 4de generatie Molukkers en Indische Nederlanders, die hun stem laten horen en initiatieven ontplooien, waardoor het gebrek aan kennis over het koloniale verleden nog zichtbaarder wordt. Museum Sophiahof verbeeldt  het gedeelde verleden en zijn betekenis in het naoorlogse Nederland en in de huidige tijd. Het museum in Den Haag opende in juni haar deuren.
Op donderdag 19 september organiseren we een programma waarbij we heden en verleden met elkaar verbinden. Het heden en verleden kunnen niet los van elkaar gezien worden. Naast een bezoek aan het museum, zullen we luisteren naar historicus Ron Habiboe, die actuele thema’s duidt vanuit een koloniaal historische context. We zoomen hierbij in op de Molukse geschiedenis. 

Praktische gegevens:

Datum: 
Donderdag 19 september 2019

Tijd:
15.15 tot 20.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur)

Locatie:
Museum Sophiahof, Sophialaan 10, Den Haag 

Kosten:
Sietar-leden €12,50 (kostprijs catering), niet leden €25,-

Meer info:
klik hier.

Programma:

15.30*
Begeleide rondleiding door museum (inloop vanaf 15.00 uur)

17.00 
Wandeling naar kantoorruimte Ardi Bouwers/China Circle (Surinamestaat 38)

17.30 
Gezamenlijke maaltijd in buffetvorm (deels vega)

18.15 
Presentatie & gesprek over geschiedenis, cultuur & identiteit door historicus Ron Habiboe

± 20.00 
Einde programma, met voldoende tijd voor napraten en netwerken

*We realiseren ons dat de aanvangstijd niet voor iedereen haalbaar is. Helaas kan het in dit geval niet anders i.v.m. de openingstijden van het museum. Mocht je later aan willen sluiten dan ben je uiteraard van harte welkom. Aanmelden kan ook dan via onderstaande button. (Er zijn voor de rondleiding maximaal 20 plekken beschikbaar) 

Om aan te melden, klik hier.