Voedselactie Virma Durinck-Lourens

In Home by Friso

We zien dat er in tijden van Corona mooie projecten worden gestart door wie dan ook graag een steentje wil bijdragen. Zo ook Sietar Nederland lid Virma Durinck-Lourens, die een voedselactie is gestart om haar vaderland Curaçao te helpen. Curaçao werd hard geraakt door de coronacrisis, omdat het land grotendeels vertrouwt op de inkomsten van de toeristensector, die instortte nadat de lockdown werd ingesteld. 

Via crowdfunding binnen Virma’s eigen online netwerk, heeft ze het voor elkaar gekregen 600 voedselpakketten samen te stellen. Met behulp van het Culinaire Gilde Brabançonne, de Rotary Club Eindhoven en de Vereniging van Hoger Opgeleide Vrouwen, heeft zij een grote som aan donaties kunnen verzamelen. Door Virma’s inzet, hebben zeshonderd gezinnen, voor €30 per pakket, twee weken lang eten op tafel.

Virma’s bijdrage bleef niet onopgemerkt. Zij verscheen in zowel het Eindhovens Dagblad, als in de Curaçaose media. Projecten als deze laten zien hoe mensen in tijden van crisis toch een manier vinden om diegenen te helpen op wie Corona een grote impact heeft gehad.