Terugblik 11 oktober

In Oude berichten by Friso

Het werd een werkconferentie zoals we die voor ogen hadden aan het begin van het jaar. Vooraf een eenvoudige maaltijd om lekker te landen en kennis te maken met andere deelnemers, in plaats van solo met een broodje in de trein of auto te zitten. Inhoudelijk was deze conferentie een vervolg op het internationale seminar van 20 september op de hoge school in Den Haag, en de start van het centre . Jos Beelen praatte ons bij in zijn onderhoudende keynote. Vervolgens is er in 2 ronden o.l.v. moderatoren gesproken en uitgewisseld op vraagstukken en cases die zij hadden aangedragen.

  1. Jos Walenkamp: Training in Intercultural Competencies, hoe zorg je ervoor dat curricula zodanig zijn ingericht dat ook de ‘thuisblijvende’ studenten zich ontwikkelen tot wereldburgers?
  2. Jos Beelen: Professionalisering van docenten, over welke competenties moeten docenten beschikken om curricula voor alle studenten een internationale en interculturele dimensie te geven?
  3. Ankie Hoefnagels: Reflectie van studenten op interculturele ontmoetingen/ hoe begeleid je studenten op de juiste manier in het reflecteren op hun interculturele ontmoetingen?
  4. Cheryl Gerretsen: Hoe kunnen docenten van elkaar leren om de international classroom inclusief te maken?
  5. Simten Goren-Kalayci: Global citizenship, hoe breng je dit over?

De uitkomsten zijn plenair gepresenteerd en op film beschikbaar en gemaild naar de deelnemers. Dank aan Charlotte van Keulen voor de film, en Wieteke en Michel voor de organisatie van deze goedbezochte avond. Bekijk ook de foto-impressie en video (alleen voor leden)