Maria Jicheva overleden

In Oude berichten by Friso

Triest dat we jullie moeten berichten dat Maria Jicheva afgelopen vrijdag 12 juni 2015 is overleden. Maria was jarenlang actief lid van SIETAR UK en SIETAR EUROPA (President van SE 2004-2007).

 2 jaar geleden kreeg zij te horen dat ze longkanker had. Maria was een knokker en ook deze strijd ging  ze vol aan.
MariaMariaJicheva2-KL had een positieve kijk op het leven, en ook als coach en trainer gaf zij deelnemers altijd opstekers. Maria was een warme, inspirerende en enthousiasmerende persoonlijkheid, iemand waar je niet alleen uitstekend mee kon werken, maar ook lol mee kon hebben! In haar rol als President van SE waren haar diplomatieke kwaliteiten duidelijk te merken. De naam die haar binnen SE werd gegeven, “THE Queen of Diplomacy”, verdient ze ten volle!
Het voelt zo onterecht dat Maria al zo jong kanker kreeg, iemand die zo bewust omging met een gezonde geest in een gezond lichaam.
Over haar ziekte is Maria niet zo mededeelzaam geweest. Vandaar dat haar overlijden voor veel Sietarians compleet onverwacht kwam.
We zullen haar moeten missen als SIETAR-lid als collega en voor sommigen van ons als ook als een heel goede vriendin. Ons diepste medeleven gaat naar haar man en haar 2 dochters. Maria was echt veel te jong om te sterven. Ze had nog zoveel willen doen met haar gezin, familie, vrienden en werk.

De dood van Maria heeft veel ontroerende reacties opgeroepen bij Sietarians. Reacties die haar gezin hopelijk tot steun kunnen zijn in deze zware tijd. SUK en SU hebben besloten om alle reacties die zij de komende periode ontvangen van de leden te bundelen en als condoleance-boek aan de familie te overhandigen.
Op de SE website heeft Claude Bourgeois, President van SIETAR Europa, een obituary geschreven. Klik hier om daar condoleances/memories enz. te plaatsen.