Beeld voor Beeld 28 april-5 mei 2016: Beelden van Migraties

In Filmarchief by Friso

BeeldvoorBeeld-logoBEELD VOOR BEELD is een documentaire filmfestival over culturele diversiteit. Het festival is voortgekomen uit de visuele antropologie en vertoont documentaires over uiteenlopende (sub)culturen. Deze speciale editie zal grotendeels in het teken staan van het thema: Beelden van Migraties.

De huidige vluchtelingenstromen hebben het thema migratie weer in het brandpunt van de belangstelling gezet. Migratie is een fenomeen van alle tijden en culturen. Tijdens deze editie wordt gekeken naar verschillende vormen van hedendaagse migratie en naar de gevolgen daarvan, voor zowel de landen van opvang als voor de gemeenschappen die zich daar gevormd hebben. Speciale aandacht ligt op makers uit deze migrantengemeenschappen en de manier waarop zij hun persoonlijke geschiedenis verweven met die van hun gemeenschap. Hoewel we aandacht besteden aan verschillende vormen van migratie ligt d nadruk op gedwongen migratie.

Het programma van het Beeld voor Beeld filmfestival vind je op http://www.beeldvoorbeeld.nl/nieuws. Verder is er in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam komende week een indrukwekkend programma met discussies, lezingen, excursies en  kunst-performances . Kijk  in het bijzonder naar het programma over en met VLUCHTELINGEN:

Toegang tot het gehele event is gratis maar voor de opening en screening van Beeld voor Beeld in het Tuinhuis moet wel gereserveerd worden via info@beeldvoorbeeld.nl
Locatie: Tolhuistuin, Framer Framed, Pakhuis De Zwijger, EYE Film Instituut en FabCity Campus, Amsterdam
Meer info…