Central Fusion identity en de gevolgen daarvan

In by nlit@sietareu.org

Kaart niet beschikbaar
14 september 2022   19:30 - 21:00

Cultural Fusion Identity en de gevolgen daarvan
Monika de Waal
Tijd: Woensdag 14 september om 19.30
Locatie: Hybride evenement bij Seats2Meet Utrecht CS & on-line
Taal: Nederlands (Engels, of een mix van beide, afhankelijk van de inschrijvingen)
Registratie: Link
De wereld is mijn thuis… of niet? Is het waar ik vandaan kom? Wie ben ik? Hoe kan ik omgaan met al die verschillen in mezelf en in mijn team?
Veel organisaties hebben de afgelopen decennia een globaliseringsproces doorgemaakt, wat heeft geleid tot een toename van het aantal multiculturele werknemers. Culturele identiteit, interculturele ontmoetingen, begrip van diversiteit, werken aan inclusie, bewustwording van impliciete of onbewuste vooroordelen zijn belangrijke thema’s geworden. In ons werk (als leiders, consultants, trainers, coaches en facilitators) erkennen we, als Unique Sources, dat deze onderwerpen gevoelig liggen, en potentiële conflicten bevatten.
Op basis van haar promotieonderzoek naar Third Culture Kids en hun interculturele competenties & culturele identiteit op het werk, heeft Dr. Monika de Waal een instrument ontwikkeld om mensen en organisaties inzicht te geven in Cultural Fusion Identity. Cultural Fusion is een alternatieve term voor acculturatie en ontstaat als gevolg van interculturele ontmoetingen en ervaringen.
Cultural identity is seen as ‘‘that part of an individual’s self-concept which derives from [one’s*] knowledge of membership in a social group (or groups) together with the value and emotional significance attached to that membership’’ (Tajfel, 1978, p. 63).
(*replaced ‘his’ – dr. de Waal).
Je bent welkom op het evenement van SIETAR Nederland op 14 september in Utrecht, waar Monika de elementen van culturele identiteit van Third Culture Kids, Cross Cultural Kids, zal presenteren en bespreken aan de hand van de Cultural Fusion Identity schaal.
Voor meer informatie over Monika Waal: LinkedIn En: www.uniquesources.nl